viernes, 18 de noviembre de 2011

El preu de les curses

Aquesta setmana he estat buscant alguna cursa per acabar l'any, i he trobat la "Trail Running Arbeca". Té molt bona pinta. 32 km, 70% per camins, un desnivell molt senzill, i molt aprop de Lleida, o sigui que em permetria dormir a casa dels meus pares i plantar-m'hi sense matinar massa.
Però llegint la normativa he vist que el preu és de 30 euros. Normalment no em miro el preu, però aquesta vegada m'ha sobtat i m'he plantejat si és molt, poc, si ho val... i he buscat el preu de les curses que he corregut aquest any. A saber:

Marató de Barcelona -50 euros
Maratón de Zaragoza - 35 euros
Puyada a Oturia - 25 euros
Tozal de Guara - 15 euros
Subida a Peña Oroel - 15 euros
Media maratón de Zaragoza - 14 euros
Botifarunner - 12 euros

és molt 30 per correr a Arbeca? De les que he corregut, superen els 30 els dos maratons. La puyada a Oturia, de 38km i 2200 de desnivell positiu requeria una logística bastant complicada, i es lògic que passes dels 20 euros. I la resta, doncs preus "populars" de 12 a 15.
Em sembla que 30 per correr a Arbeca es exagerat. No se que fer. Ja no es per la pasta, que me l'estalviaré dinant amb la familia a Lleida. És per que no tinc clar que ho valgui.

Que en penseu vosaltres dels preus de les curses?

4 comentarios:

  1. A raíz de este post, creo que os puede resultar interesante este enlace que tenía en el cajón:
    http://cursesgratuites.blogspot.com/

    Saludicos,
    Lafu

    ResponderEliminar
  2. Ojo jordi que a todos los que lleguen a meta les regalan un forro polar soft shell de los tecnicos. Supongo que solo por eso ya vale la pena. Suerte si la corres!!!!

    ResponderEliminar
  3. Molt bones , hem donare a coneixer : Hem dic Josep Mª Romero i soc el que organitza juntament amb la regidoria d'esports , la cursa d'Arbeca . Crec que el preu es just per lo que oferim al corredors i no tenim cap interes a sortir de la crisis fent aquesta cursa . I parlant de preus de curses jo et dire que he pagat 3200 dolars d'inscripcio i tant sols et donen aigua , servei medic i et montent una tenda perque dormis , i al final et donen una medalla i una camiseta tecnica .... Ja veus ...Si tens algun dubte el meu email es romerojose0@gmail.com ,i el movil 619072659... Salutacions

    ResponderEliminar
  4. ep Josep Maria, no et prenguis el post com una crítica a la cursa d'Arbeca. Faltaria menys!
    Darreramente està proliferant el nombre de curses de muntanya i trail, fins al punt de que gairebé cada cap de semana es pot escollir entre varies a 100 km a la rodona d'on siguis. Per això, degut a l'augment de l'oferta, fa temps que em plantejo que el preu de les curses és una variable que cal començar a tenir en compte, cosa que fa un temps potser no era així. T'apuntaves si la cursa et cridava l'atenció i ja està. Evidentment, com més nom tenia la cursa, més pagaves sense plantejar-te el preu.
    Buscant una cursa aprop de Lleida vaig trobar la d'Arbeca. No la coneixia de res (ara ja si!), i he aprofitat per fer la pregunta en general: "qué en penseu vosaltres del preu de les curses?"
    Estic segur que els ingresos deuen servir per poc més que per cubrir despeses, i que ningú es fa d'or organitzant aquests events. Però no es menys cert, que al menys que una cursa tingui un valor personal, sentimental, social, un renom, etc (com pot ser en el meu cas la Botifarunner o la Marató de Saragossa), el preu pot ser determinant a l'hora de correr-ne una o una altra. Per alguns corredors, 40 euros en una cursa que no coneixen els pot semblar barat. Per altres car. Alguns pagarien 20 euros. Altres fins 60. Jo n'acabo de pagar casi 100 per correr a Berlin al septembre que ve. 200 potser no els hagués pagat. En fi, és un debat que he volgut plantejar.
    Salut!

    ResponderEliminar